Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Városunk

Szentgotthárd VSE

A Szentgotthárd VSE 1902-ben alakult, és jelenleg már 6 szakosztállyal működik. Az egyesület várja azokat, akik szervezett kereteken belül szeretnének sportolni a különböző szabadidős sportágakban. Céljuk a város és környékbeli emberek számára a változatos sportolási és szórakozási lehetőség biztosítása. Az egyesület központja a Szentgotthárdi Sporttelep, ahol megfelelő körülmények között sportolhatnak, és versenyezhetnek az egyesület tagjai. Ez a bázis folyamatosan fejlődik, az egyesület nyitott minden olyan új sportág iránt, amelyre igény mutatkozik a városban és a kistérségben.

Szentgotthárd VSE - Elnöksége

Elnök: Tróbert József

Telefon: +36 30 4960362

Email: troobi@sztgnet.hu

Gazdasági alelnök Doncsecz Gábor

Telefon: +36 30 2172627

Email: DoncseczG@szherdeszet.hu

Felügyelőbizottsági tagok

Papp György

Telefon: +36 30 5941158

Email: pgyurka@gmail.com

Pap Károly Tiborné

Telefon: +36 30 6102456

Email: monika.pap@gm.com

Szakosztályok:

Szentgotthárd VSE – labdarúgás

A labdarúgó csapat jelenleg a Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban játszik, a felnőtt csapat mellett korosztályos csapatok U21-es, U18-as, U15-ös és lurkó csapatok is szerepeltetnek. Az egyesület hatékony utánpótlás nevelése, tehetség kiválasztása és gondozása révén a fiatal játékosok számát jelentősen megnövelte és ezáltal megfelelő bázist hozott létre a térségben.

Elérhetőségek:

Szakosztályvezető: Kovács Tamás

Pálya cím: 9970, Szentgotthárd Kossuth Lajos Utca 57.

Telefon: +36 70 3284184

E-mail: sztg.foci@gmail.com

 

Thermalpark - Szentgotthárd - teke

A tekeszakosztály a város egyik legsikeresebb szakosztályaként működik. Jelenleg a csapat a 12 csapatos NB I-es bajnokság Nyugati csoportjában szerepel. 2014-ben felújították a Városi Sporttelepen található tekepályát, a felújítás után a pálya az ország egyik legmodernebb tekepályája lett. A szakosztály egy II. csapatot is szerepelt a megyei I. osztályban. Ez a szakosztály is nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre, ennek eredményeként kiválóan szerepelnek a fiatal szentgotthárdi tekézők a korosztályos országos versenyeken.

Elérhetőségek:

Szakosztályvezető: Tróbert József

Pálya cím: 9970, Szentgotthárd Kossuth Lajos Utca 57.

Telefon: +36 30 4960362

E-mail: troobi@sztgnet.hu

 

VOSSEN Szentgotthárd – atlétika szakosztály

A szakosztály elsősorban a helyi és környékbeli futóknak biztosít szervezett keretek közötti sportolási és versenyzési lehetőségeket. A hazai szabadidős versenyek mellett számos külföldi (osztrák és szlovén) futóversenyen rendszerint eredményesen a helyi atléták. Tagjai száma közel negyven fő, a kisiskolásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály képviselteti magát. A szakosztály várja mindazon amatőr sportolókat, akik szívesen hódolnak a futás sportnak és szeretnék kipróbálni magukat különféle versenyeken is.

Szakosztályvezető: Woki Edina

Telefon: +36 70 4011809

E-mail: edinawoki@gmail.com

 

Szentgotthárdi VSE - asztalitenisz szakosztály

Az egyik „legfiatalabb” szakosztály az asztaliteniszezőké, ők 2014-ben alakultak, az alapítókban közös, hogy mindannyijuk hobbija az asztalitenisz sport. A csapat a megyei II. osztályú bajnokságban szerepelnek, a hazai mérkőzéseket illetve az edzéseket a Szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola tornatermében tartják. Az alapítás évben rendezték meg az első nyílt versenyüket a környékbeli sportbarátok számára, aminek hatására rengeteg új tag látogatja edzéseiket, ezek a tréningek minden sportkedvelő számára nyitottak, akik a sport e formájában szeretné kipróbálni magát.

Szakosztályvezető: Pap Károly Tibor

Tornaterem cím: 9970, Szentgotthárd Hunyadi utca 27.

Telefon: +36 30 7031413

E-mail: KarolyTibor.Pap@allisontransmission.com

 

Szent Sebestyén Íjász szakosztály

Szintén a fiatal szakosztályok közé tartoznak az íjászok is. Az alapítás körülményei érdekesek, egy íjász bemutatót 4 ismerős közösen tekintett meg és ezt követően fogant meg a közös gondolat, hogy mi lenne, ha e sportágnak szerevezettebb körülmények között hódolnának és alapítanának egy szakosztályt. A taglétszám folyamatosan bővül, ehhez közre játszik az is, hogy megfelelő helyszíneken tudnak edzeni az íjászok. A téli időszakban a templom alatti teremben végzik az edzéseiket, a jó idő beálltával pedig külső helyszínen végzik a foglalkozásokat. Az íjászok szinte minden versenyről érmekkel térnek haza, szívesen látogatják a hazai versenyek mellett a külföldi (osztrák, szlovén) versenyeket is. A szentgotthárdi városi rendezvényeken (gyermeknap, kihívás napja, Szentgotthárdi Történelmi Napok) is rendszeresen tartanak bemutatót, illetve lehetővé teszi az íjászat kipróbálását a városlakók számára.

Szakosztályvezető: Tóka Ferenc

Telefon: +36 30 3565928

Honlap: sztsebestyenijaszkor.5mp.eu

E-mail: toka.ferenc@freemail.hu

 

Rekreációs szakosztály

Ők a „legifjabb” szakosztály az egyesületen belül. Az egyesület a szentgotthárdi Pszichiátriai Betegek Otthonában működik. Elsődleges céljuk az értelmileg akadályozott lakók számára a versenylehetőségének biztosítása valamint a Speciális Olimpia mozgalom népszerűsítése.

Szakosztályvezető: Korándi Katalin

E-mail: gotthszo@t-online.hu

Képek