Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Móra Ferenc vers- és prózamondó verseny a gyermekkönyvtárban

Móra Ferenc vers- és prózamondó verseny a gyermekkönyvtárban
2017. november 29. szerda, 09:53

A szentgotthárdi Móra Könyvtár 2004 óta rendez névadója tiszteletére szavalóversenyt. Idén novemberben három péntek délután versenyezhettek kicsik és nagyok.

November 10-én délután az alsósok versenyére került sor. Rendkívül sokan, 78 kisiskolás jelentkezett a versenyre. A nagy létszám miatt két csoportban szerepeltek: külön az 1-2. osztályosok, s külön zsűri előtt a 3-4. osztályos korosztály. Kovács Lászlóné és Szepesiné Fuisz Erika mellett a 3-4. osztályosok versengését Szép Renáta, Mihály Klaudia és Kovács Dániel bírálta el. Örvendetes, hogy egyre több kistérségi iskolából is vannak résztvevők: a magyarlaki és az apátistvánfalvi általánosból is egyre többen vesznek részt a könyvtár által szervezett rendezvényeken. Az alsósok elsősorban mesét, verses mesét adtak elő, de egyre több mai szerző szerepelt a repertoárjukban. A győztes mesemondó Lugosi Iringó 4. osztályos tanulóvolt, a kicsik között Kozó Jázmin 2.-os kisdiákot értékelte első helyen a zsűri. Mindketten az Arany Iskola tanulói. Díjazott lett még György Hanna, Győrfi Gabriella, Librecz Lénárd, Károlyi Maja, Németh Olivér, Takács Martin és Vojnovics Ákos.

November 17-én, a felső tagozatosok versenyén Szép Renáta, Mihály Klaudia és Kovács Dániel döntött a díjakról. Külön díjazták az 5-6. osztályos résztvevőket, illetve a 7-8. osztályosokat. Az 5-6. osztályosok között az első díjat a széchenyis Szakáli Gergely nyerte le, második Torma Regina, harmadik Győrfi Vanda lett. Különdíjat Csizmár Yvett kapott.

A 7-8. osztályosok közül Németh Mirtill első, Apáti Réka második, Csizmár Aurél harmadik helyezett lett.

Színvonalas volt a középiskolások versenye november 24-én. Jakab Enikő (SZSZC III. Béla) első helyezett lett, második helyen Sulics Laura (Vörösmarty), harmadik helyen Závecz Roland (Vörösmarty) végzett. De számtalan különdíjat is odaítélt a zsűri, s a díjazottak között Császár Fanni, Máté Mira, Puskás János, Szőke Krisztofer, Szunyog Borbála, Szűcs Tímea és Tolvaj Tímea szerepelt. Idén is – a korábbi évekhez hasonlóan – sok részvevője volt a Móra-versenynek, úgy látszik, a vers- és prózamondás szíves elfoglaltsága a gyerekeknek.

A zsűri tiszteletdíját és a könyvjutalmakat a Vas megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatta.

Szerző: Molnár Piroska
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés