Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Huszár Gábor polgármester közleménye

Huszár Gábor polgármester közleménye
2016. március 09. szerda, 08:45

Tisztelt Szentgotthárdiak, Térségben Élők!

Kérem engedjék meg, hogy a következőkről tájékoztassam Önöket:

Ausztria 12 beléptető pontot jelölt ki az osztrák-magyar határ mentén, az egyiket Városunk közvetlen szomszédságában, Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz). Kormányunk megelőzésképpen Szentgotthárdot is kijelölte ideiglenes befogadó állomás létrehozására. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tájékoztatása alapján azonban - korábbi tiltakozásunknak megfelelően - nem konténereket, hanem 300-350 fő elhelyezésére alkalmas sátrakat helyeznének el Szentgotthárd közelében, közvetlenül az osztrák határ mellett.

 

A szentgotthárdi Képviselő-testület valamennyi tagja nevében kijelenthetem, ahogyan egyetlen Magyar település sem, úgy:

Szentgotthárd sem akar befogadó állomást!

A szentgotthárdi képviselő-testület egybehangzóan már a 2015. november 16-i ülésén megfogalmazta, hogy – gazdasági, turisztikai és egyéb szempontok mellett éppen a biztonsági kockázatok miatt – nem támogatja a befogadó tábor kiépítését Szentgotthárdon.

A déli határ mentén található befogadó állomások bezárásának kezdeményezésével párhuzamosan mindent elkövetek annak érdekében, hogy városunkban ne létesülhessen még ideiglenes befogadó állomás sem.

Amennyiben az országra nehezedő migrációs nyomás miatt mégis elkerülhetetlen az ideiglenes  befogadó állomás Szentgotthárd környékére történő telepítése, el fogjuk érni, hogy mindez a lehető legnagyobb biztonsági intézkedések mellett történjen. Kizárólag a Rendőrség, szükség szerint a Honvédség maximális ellenőrzése alatt, fizikailag elhatárolt, kamerarendszerrel megfigyelt tábor kialakítása történhet a Kormányzat által kijelölt területen! Minden rendelkezésemre álló, törvényes eszközt felhasználok annak érdekében, hogy a legrosszabb eset bekövetkezése, a tábor felállítása csak ilyen feltételek mellett valósulhasson meg. A tábor megépítésének elkerülhetetlensége esetén megfontolandó továbbá, hogy a  Szentgotthárdi Ipari Park magyar oldala helyett a rábafüzesi határátkelő beépítetlen, állami tulajdonban lévő területein létesüljön az ideiglenes befogadó állomás.


Önkormányzatunk legfontosabb feladata, hogy Hazánk védelme mellett semmilyen módon ne engedjük a Város és Térsége lakosságának, valamint a hozzánk látogatóknak a közbiztonságát veszélyeztetni. Polgármesterként kötelességem, hogy mindent elkövessek ennek érdekében.

Kérem ebben megtisztelő támogatásukat!

Szentgotthárd, 2016. március 7.

 

Huszár Gábor
polgármester

 

 

Forrás: Szentgotthárd Város Önkormányzata
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés