Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Duális gépészmérnöki képzés Szombathelyen

Duális gépészmérnöki képzés Szombathelyen
2016. január 04. hétfő, 14:38

A Szombathelyen elindított duális gépészmérnöki BSc képzés - a partnercégekkel együttműködésben - összekapcsolja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeit. A duális hallgató a legjobb szakemberektől tanul, a legújabb technológiákat, termelési folyamatokat ismeri meg a cégnél, amely interjú során kiválasztja őt. A hallgató havi juttatást kap a szerződő cégtől, és ha a havi mérések során jól teljesít, munkalehetőséget kap végzéskor.

A gépészmérnöki BSc képzés hagyományos és duális formában történik. Az elmélet mindkét tanulócsoport számára ugyanaz, de a hagyományos képzésben 12 hét gyakorlat van a teljes képzés során (nyaranta 3-3-6 hét), a duális képzésben 24 hét/tanév vállalati gyakorlat szerepel.

A gépészmérnöki BSc képzés tartalmát természettudományi alapismeretek (matematika, kémia, fizika, mechanika), gazdaságtani és humán ismeretek (mikro- és makroökonómia, menedzsment és vállalatgazdaságtan, jog stb.), szakmai ismeretek (anyagszerkezettan és anyagvizsgálat, gépelemek, gépszerkesztés, fémek technológiája, gépgyártástechnológia, irányítástechnika, forgácsolások, hidraulika, pneumatika, robottechnika stb.) és szabadon választható tantárgyak alkotják. A tanulmányokat szakdolgozat zárja.

Jelentkezni 2016. január 10-ig lehet - a partnercéget kiválasztva - a www.szombathelyigepesz.hu internetes felületen, amely várhatóan november végén nyit. Ezt követően a jelentkezőt behívják a céghez interjúra. Az interjú után a vállalat értesíti, hogy a sikeres egyetemi felvételi után azonnal köt vele duális képzésre vonatkozó szerződést vagy várólistára kerül. A következő teendő: jelentkezni a Nyugat-magyarországi Egyetem gépészmérnöki BSc alapszakára a központi felvételi eljárás keretében 2016. február 15-ig. (www.felvi.hu)

A duális gépészmárnök képzés kisfilmje ide kattintva megtekinthető.

Forrás: Nyugat-Magyarországi Egyetem
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés