Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Az Opel támogatja a tudás fejlesztését

Az Opel támogatja a tudás fejlesztését
2016. január 15. péntek, 08:19

Az Opel Szentgotthárd összesen 37 laptopot, 13 asztali számítógépet, 4 darab workstationt adományozott oktatási intézményeknek, valamint a Szentgotthárdi Mentőállomásnak, továbbá az iskolák részére tíz motort is átadott az oktatás színvonalának növelése céljából.

Az adományozottak között volt a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi kampusza, négy szombathelyi szakközépiskola (Puskás, Savaria, Gépipari, Művészeti), a zalaegerszegi Széchenyi István Szakiskola, a szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola, a hevesi Eötvös József Oktatási Központ, valamint szentgotthárdi, körmendi, vasszécsenyi általános iskolák. A szentgotthárdi Mentőállomás is a támogatottak körébe tartozik, dolgozói laptopokat vehettek át.

Idén szeptemberben adták át az Opel Tudásközpontját, amelynek két fő célja, hogy kiszolgálja a duális szakképzést (villanyszerelőket, gépi forgácsolókat, automatikai technikusokat képeznek a tanműhelyben, jelenleg összesen 52 főt), és a duális gépészmérnökképzést, amelyben tíz fő „saját" (szerződött) hallgatójuk van, és további 40 hallgatót oktatnak majd a speciális gyakorlati órák során.

Az átadást az Opel év végi ünnepélyes gyárértekezletére időzítették, ahol a helyettes gyárigazgató Mákos Csaba mondott évértékelést: 500 millió gépjárművet értékesített a vállalat, a 750 ezredik Opel Insignia is legurult a gyártósorról. Az innováció mérföldkövei: Párizsi Autószalonon az Opel Corsa a „Legjobb autó" díjat nyerte (az Autobest díj a legjobb ár-érték arányú gépkocsit, tehát a „legjobb vételt" jelenti), a Frankfurti Autószalonon az Opel Astra „Arany Kormánykerék" díjat kapott.

A cég idén legyártotta a nyolcmilliomodik motort, a legnagyobb vevő számára hét prototípust állítottak elő, 61 új cikkszámot vezettek be. Az új Astra Magyarországon is bemutatkozott, amelybe csak Szentgotthárdon gyártott motorok kerülnek.

Egyetlen nagyvállalat sem létezhet anélkül, hogy ki ne tekintene a falain kívülre - fogalmazott az átadási rendezvényen Molnár Csilla Személyügyi igazgató. Kifejtette: ipari vállalati körben alkalmazható ismeretek szükségesek. Az Opel a termelési eredményein kívül nagy hangsúlyt helyez a társadalmi szerepvállalásra. Fontos azon kapcsolatok ápolása, ahol a tudás fejlesztése köti össze a partnereket. A motorok és számítógépek adományozásával segítik az intézmények eszközparkjának bővítését.

Molnár Csilla kiemelte, hogy az Opel Szentgotthárd Kft. számára fontos a tudás fejlesztése, az oktatás támogatása, a szakképzett munkaerő biztosítása, az oktatási intézmények számára adományozott értékekkel a külső társadalmi kapcsolataikat kívánják erősíteni.

 

Forrás: Opel Szentgotthárd Kft.
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés