Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

A Magyar Kultúra Napját ünnepelték

A Magyar Kultúra Napját ünnepelték
2018. január 23. kedd, 08:32

Tegnap este ünnepelte a város a Magyar Kultúra Napját a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal Refektóriumában, amely teljesen megtelt e jeles alkalomra. A kulturális műsorok közben átadták a Szentgotthárd Közművelődéséért Díjat is. 

A Himnuszt követően Labritz András egy Quimby-dallal nyitotta meg az ünnepséget, majd Lugosi Iringó, az Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskola 4. osztályos tanulója egy őrségi népmesével szórakoztatta a közönséget. 

Ezt követően Huszár Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, aki beszédében hangsúlyozta, Szentgotthárd jó gazdája a kultúra ápolásának, és megköszönte a kulturális élet minden szereplőjének munkáját. 

Beszéde végén átadta a "Szentgotthárd Közművelődéséért" Díjat, amelyet idén Domiter Judit, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal intézményi ügyintézője vehetett át. 

Domiter Judit általános iskolai tanulmányait Szentgotthárdon az Arany János Általános Iskolában, középiskolai tanulmányait pedig a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban végezte, 1989-ben érettségizett.

Ezt követően a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanult, 1993-ban   földrajz és szlovén nyelv és irodalom szakos általános iskolai tanári képesítést szerzett. 1992. szeptember 1-jétől  Körmenden az egykori Szent László Határrendészeti Szakközépiskolában tanított szlovén nyelvet. 1996. szeptember 1-jétől kezdett dolgozni a szentgotthárdi Hivatalban oktatási és közművelődési ügyintézőként.

Az elmúlt két évtizedben elsősorban a közoktatási és közművelődési intézmények ügyeivel, önkormányzati rendezvények szervezésével foglalkozott, 2013-tól a hivatali átszervezést követően intézményi ügyintézőként dolgozik és továbbra is szervez önkormányzati rendezvényeket, úgy mint Kultúra Napja, Pedagógus Nap, Semmelweis Nap, március 15-i és október 23-i városi ünnepség.

Több mint két évtizede dolgozik Szentgotthárdért, áldozatos és lelkiismeretes munkájának méltó elismerése e díj. 

Jakab Enikő, az SZMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 11.A osztályos tanulójának szavalatával folytatódott a program, Aranyosi Ervin Örök-lét c. versét adta elő, majd pedig a Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és diákjainak koncertjével zárult az este. 

A színvonalas műsorban közreműködött: 

Sipos Adél, Orovicz Klarissza, Horváth Tamara, Czeglédi Karina, Kövesdi Anna Róza, Páli Borka, Sisak Dorottya, Dancsecs Bálint, Dzsida Anna, Szűcs Bálint, Németh Krisztina, Lovenyák Nikolett, Bene Krisztina, Csukly Gergely, Páliné Herczeg Anita, Sebestyénné Németh Eszter, Zleovszki-Mayer Julianna, Rezső Rita, Soós János, Csomósné Boros Erika.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés