Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

21. Arany János Kézilabda Torna, Szentgotthárd – 2015. okt. 23-25.

21. Arany János Kézilabda Torna, Szentgotthárd – 2015. okt. 23-25.
2015. október 22. csütörtök, 14:26

2015. október 23-25. között kerül megrendezésre az Arany János Nemzetközi Kézilabda Torna Szentgotthárdon immár 21. alkalommal. A tornán 36 csapat vesz rész öt országból: Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából és Magyarországról. Több mint 100 meccsen szurkolhatnak a nézők, melyek három helyszínen zajlanak: a szentgotthárdi Sportcsarnokban, a Vörösmarty Gimnázium csarnokában illetve a körmendi Rendészeti Sportcsarnokban.

A torna színvonalát talán jelzi, hogy nagy múltú és jelentős szakmai háttérrel rendelkező klubok utánpótláscsapatai is eljönnek hozzánk. Sok csapat Szlovéniából érkezik (14), illetve nagyszámú magyar csapatot is köszönthetünk. Különösen nagy öröm számunkra, hogy idén Szentgotthárd testvérvárosa, Izola újra résztvesz a tornán, valamint hogy Horvátországból három, Szlovákiából egy, Ausztriából négy csapat látogat el hozzánk. Ebben az évben három új csapatot köszönthetünk: az Ivancna Gorica, a PLER Kézilabda Utánpótlás és a Bärnbach Köflach csapatát is.

A nagyszabású rendezvény jó lehetőség a helyi gyermekek számára is tudásuk mélyítésére, illetve a sporttevékenységen túl kapcsolatok építésére, a szomszédos országok kultúrájának a megismerésére is. A 36 csapat révén Szentgotthárdra érkező közel 600 felnőtt és gyermek reményeink szerint jó hírét viszik városunknak az itt töltött élmények eredményeként.

Rendezvényünk tömegsport rendezvény, amely a versenysport, illetve a labdajátékok népszerűsítésére is szolgál. Fókuszcsoportjainkat a 2002 után született gyermekek – 4 korosztályban - jelentik, hiszen célunk a jövő generációjának egészséges nevelése. A sportesemény ideje alatt további szabadidős programokat is szervezünk a részvevőknek, például a 7-es dobó verseny vagy a szervezők-edzők meccs. Ezen kívül még fürdőlátogatást biztosítunk a játékosok és edzőik számára, ahol lehetőségük adódik kipihenni a meccsek fáradalmait.

A rendezvényt a Szentgotthárdi Sportbarátok Egyesületének, valamint a helyi iskolás kézilabdázó gyerekek lelkes szülei szervezik. A rendezvény létrejöttét sokan – önkormányzati intézmények, iskolák, vállalkozók – támogatják, akiknek listája honlapunkon is megtalálható, és a szervezők ezúton is köszönetet mondanak nekik.

Honlapunk – www.aranykupa.hu- folyamatosan frissül, ahol az esemény további részletei - köztük a meccsek időrendje - is elérhetők. Idén egy fejlesztésre is sor került. A meccsek eredményeinek alakulását bárhol az egész világon nyomon követhetik a LiveScore segítségével, melynek linkje a honlapon elérhető.

További információk: Mesics Olívia, 06309143867, e-mail cím: bigacsigabiga@freemail.hu

 

Forrás: Sportbarátok Egyesülete
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés